66e NK Metselen in Grou.


De finalewerkstukken

De te realiseren finalewerkstukken zijn drie toegangspoorten tot het Wilhelminapark in Grou. De poorten zijn ontworpen door twee architectuurstudenten van de afdeling Bouwkunde aan de TU Delft. De namen van de finalisten worden opgenomen in de werkstukken door middel van een speciale lasermarkeertechniek. Deze techniek wordt ook toegepast in het door Daniel Libeskind ontworpen Namenmonument in Amsterdam.

Programma

De finale duurt van woensdag 11 tot en met vrijdag 13 april. De eerste wedstrijddag start met de opening van de wedstrijd. De deelnemers metselen woensdag, donderdag en vrijdagmorgen aan de werkstukken. Vrijdag rond het middaguur zijn de werkstukken gereed, waarna om 14.30 uur de symbolische overdracht plaatsvindt. KNB draagt de werkstukken over aan de gemeente Leeuwarden. De winnaar van het kampioenschap ontvangt de felbegeerde Zilveren Troffel uit handen van de burgemeester van Leeuwarden, de heer Ferd Crone. De prijsuitreiking vindt plaats bij Friesma State, Oostergoostraat 52 in Grou.

Geïnteresseerden zijn gedurende de gehele wedstrijd van harte welkom om de finalisten aan het werk te zien en aan te moedigen. De ingang van het Wilhelminapark is tegenover de Tureluurstraat 1 in Grou.

KNB organiseert de 66e finale van het NK Metselen in samenwerking met Bouwmensen FNZ Leeuwarden.

Meer informatie en bezoek

Meer informatie over de finalewedstrijd, de finalisten, het programma, achtergronden over het finalewerkstuk en nog veel meer, is te vinden op de website van het kampioenschap, www.metselwedstrijden.nl.

NK Metselen 2018